Actieonderzoek in het hbo


Actieonderzoek in het hbo from Tonnie Van Der Zouwen
 

Anticipating the future with the whole system: Co-creating new structures for collaboration


Presentatie in 4 delen, uit mijn tweedaagse internationale training georganiseerd door de Österreichische Gesellschaft für Gruppendynamik und Organisationsberatung (ÖGGO), op 23 en 24 oktober 2014 . In de presentaties leg ik een verbinding tussen:

  • De principes voor succesvol samenwerken aan belangrijke kwesties met het hele systeeem van stakeholders
  • Mijn onderzoek naar effectief gebruik van Large Scale Interventions en Evidence Based Practice
  • De theorie van de Logica van het Gevoel van Arnold Cornelis
  • Theory U van Otto Scharmer en het boek Leading from the emerging future, from Ego to Eco system economies (Otto Scharmer en Katrin Kaufer)

De tijd moet er rijp voor zijn. De theorie van de Logica van het Gevoel als visie op ontwikkeling van mensen en organisaties


Presentatie deel 1 uit mijn interactieve lezing voor adviseurs en interimmanagers. De theorie van de Logica van het Gevoel. Met een videofragment van Arnold Cornelis over het belang van vertragen (Tip: in full screen ‘high quality’ beeld selecteren).

Niets zo praktisch als een goede theorie: De Logica van het Gevoel in organisaties en op straat

Deel twee van mijn interactieve lezing over de Logica van het Gevoel. Wat kan je ermee in de praktijk? Waarnemen van ontwikkelingsblokkades en daar een passende interventie bij zoeken. Met een fragment van een interview met Bennie Beuvink, coach van wijkagenten in Enschede. Hij vertelt hoe hij de Logica van het Gevoel op straat gebruikt.

Participatief veranderen met Large Scale Interventions


Presentatie tijdens workshop over LSI als veranderaanpak. Wat is LSI? Hoe past LSI in het hele scala aan veranderstrategieën? Wat zijn succesfactoren?

Evidence Based Consultancy


Presentatie tijdens gastcollege voor de de Orde van Organisatieadviseurs, Nyenrode Business University. Wat is Evidence Based Consultancy? Hoe kan een complexe interventie geevalueerd worden. Ontwikkeling van een ‘bijsluiter’ voor het effectief gebruik van Large Scale Interventions.

When formal and informal stakeholders matter


Workshop presentatie tijdens de Academy of Management Meeting 2012. Betrekken van zowel formele als informele stakeholders in verander- en ontwikkelingsprocessen. Onderzoek naar de succesfactoren en effecten van Large Scale Interventions.