Praktijktraining participatie en betrokkenheid organiseren met Large Scale Interventions, 8-10 oktober 2014

We merken dat medewerkers steeds vaker onvrede hebben met veranderplannen die van hoger hand opgesteld en ‘gecommuniceerd’ worden. Dat kan echt effectiever, als je maar weet hoe. De tijd is rijp voor een participatieve aanpak. Op 8 oktober start voor de 16e keer de driedaagse praktijktraining participatie en betrokkenheid organiseren met Large Scale Interventions  (LSI) in de Guldenberg in Helvoirt. Verzorgd door dr. Tonnie van der Zouwen MCM en drs. Eva van der Fluit CMC, onder de vlag van Alignment.nu, het samenwerkingsverband van vijf LSI specialisten. 

Samenwerken over de grenzen van afdelingen, functies, organisaties en partijen heen, hoe doe je dat? Hoe betrek je belangrijke stakeholders in veranderingen? Hoe organiseer je productieve samenwerking in een vraagstuk waar veel partijen bij betrokken zijn en niemand echt de baas is? De praktijk training LSI is gericht op leren werken met het hele systeem. Je leert koken met de principes van LSI (Systeemdenken, Participatie, Action Learning en Sensemaking) en maakt kennis met enkele beproefde recepten, zoals Open Space, World Café, Real Time Strategic Change (Whole Scale Change), Future Search en Search Conference. De focus ligt  op toepassing in de eigen werkpraktijk. Voor sommigen is dat het ontwerpen en begeleiden van veranderprocessen met een of meer werkconferenties. Voor anderen is dat het organiseren van interactieve en productieve bijeenkomsten. Bijvoorbeeld voor vernieuwing van een werkwijze, om de vinger aan de pols te houden bij een ontwikkeling, of om mensen bij elkaar te brengen om samen aan een vraagstuk te gaan werken.

De training is bedoeld voor adviseurs, managers, trainers, facilitators, onderzoekers die met LSI aan de slag willen.  Meer informatie over het programma en inschrijving vindt u in de uitnodiging.

 

Follow blog by email